Βιογραφικά στοιχεία 
Αλέξανδρος Μούζας

Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με το Χάρη Ξανθουδάκη, ηλεκτρονική μουσική και τεχνικές στούντιο με το Δημήτρη Καμαρωτό, ενορχήστρωση με τον Κώστα Κλάββα και σύνθεση με το Θόδωρο Αντωνίου.

Σπούδασε, επίσης, Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δεχθεί παραγγελίες έργων από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Tusalava, 2012/ Film, 2012/ Asma Asmaton, 2008/ Πετροτσουλούφης, 2004/ Η Τρίσα δεν έφυγε από το σπίτι, 1999), την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την ορχήστρα «Alea III» της Βοστόνης, το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ έργα του παίχτηκαν από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, την Ορχήστρα Πατρών, την Kiyv Classic Orchestra κ.ά.
Από το 1988 συνεργάστηκε συστηματικά ως συνθέτης πρωτότυπης μουσικής τηλεοπτικών σειρών (ΕΤ-1, ΕΤ-2, Mega, Ant1, Alpha), ντοκιμαντέρ και διαφημίσεων.

Την περίοδο 1998-2002 συνεργάστηκε με τον χορογράφο Κωνσταντίνο Μίχο και την ομάδα «Λάθος Κίνηση» και πιο πρόσφατα με την ομάδα «Αίρεσις» του Γ. Μπαγουρδή.

Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του ελληνικού τμήματος του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νέους καλλιτέχνες και νέες τεχνολογίες (New Media Edge), ενώ στη συνέχεια δέχτηκε παραγγελία από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» για τη σύνθεση μεγάλης σειράς μουσικών θεμάτων για τα διαφημιστικά «βίντεο» των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στις επαγγελματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνεται η Διεύθυνση Παραγωγής ηχογραφήσεων και εκδόσεων CDs ορχηστρικών έργων, ανάμεσα στα οποία η συλλογή 12 CDs της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας («Αντίς για όνειρο» - δύο αιώνες ελληνικής μουσικής) και 4 CDs συμφωνικής μουσικής Ελλήνων συνθετών της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Είναι επίσης παραγωγός πολλών μουσικών εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων και το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, διατηρώντας δική του εταιρία παραγωγής (ANAX-Cultural Projects).

Από το 2008 είναι manager του μουσικού συνόλου Ergon Ensemble, ενώ από το 2009, με το έργο του Cammedia, συνεργάζεται με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής για το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα στα Γυμνάσια της Αττικής. To 2014 ξεκίνησε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, δημιουργώντας το πρόγραμμα S-[cool]-life για μαθητές Γυμνασίων.

Ανάμεσα στις σημαντικές του δραστηριότητες σημειώνεται η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (2010-σήμερα), η καλλιτεχνική διευθυνση του Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου και Ζωντανής Μουσικής enLIVE  του Ιδρύματος τεχνών Φάρος (2016 και 2017), η καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγών όπως «Ξενάκης σε πρώτο πρόσωπο - αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη» (Φεστιβάλ Αθηνών, 2011), η συναυλία της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής με έργα ειδικά γραμμένα για τις βωβές ταινίες που προβλήθηκαν (Μέγαρο Μουσικής, 2012), το αφιέρωμα στα 80α γενέθλια του sir Peter Maxwell Davies με τίτλο «Icones» (Μέγαρο Μουσικής, 2014) και το μουσικό του θέατρο «City Lives» (Μέγαρο Μουσικής 2014).

Είναι Module Leader στο ΒΑ Μουσικής Τεχνολογίας του Μetropolitan College/UEL στην Αθήνα. Έχει διδάξει Μουσική Τεχνολογία και Μουσική Κινηματογράφου σε γνωστές σχολές της Αθήνας.

Άρθρα του για μουσική, κινηματογράφο και τεχνολογία έχουν δημοσιευτεί στην Καθημερινή, την Ελευθεροτυπία, στο περιοδικό Πολύτονον και στο www.classicalmusic.gr.

Έργα του για ορχήστρα έχουν εκδοθεί υπό τον τίτλο "Music for an imaginary film" από την εταιρία NAXOS στη σειρά "GREEK CLASSICS".

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών από το 1998, και ταμίας του Δ.Σ. της κατά την περίοδο 1999-2012.